Waarom iedereen in de zorg moet praten over geld
25 augustus 2021 
0 min. leestijd

Waarom iedereen in de zorg moet praten over geld

Twee maanden geleden schreef ik een blog waarop ik nog elke dag reacties krijg. De een joelend, de ander woedend. Waarom maakt mijn blog zoveel los?

Praten over geld is lastig. Ook in de zorg, of misschien wel voorál in de zorg. Als zorgverlener wil je mensen beter maken. Verzorg je een wond, dan denk je niet aan centen. Maar of je nu wil of niet, ons zorgstelsel berust op marktwerking.

Dat betekent dat zorgverzekeraars en zorginstellingen onderling concurreren om de laagste prijs en de beste kwaliteit. En het Nederlandse zorgstelsel behoort nog altijd tot één van de beste van Europa. Maar, de marktwerking heeft ook nadelen.

De vraag is: wat doen we met die nadelen? Hoe maken we de Nederlandse zorg nog beter? Wil je iets verbeteren, dan moet je het begrijpen. Daarom startte ik Zorgstelsel Unpacked.

Met Zorgstelsel Unpacked breng ik alle partijen in de zorg bij elkaar. Verpleegkundigen en beleidsvoerders, fysiotherapeuten en tandartsen, verzekeraars en huisartsen. Samen zoeken we uit hoe het zorgstelsel werkt én hoe het beter kan.

We praten over financiële prikkels in de zorg. Niet om te verdelen, maar om te verbinden. Om te zien waar we kunnen samenwerken. En om er zeker van te zijn dat we het over hetzelfde hebben.

Wij willen de zorg beter maken. Doe je mee?

Over de schrijver
Hi, mijn naam is Indya en ik werk als gezondheidseconoom, ondernemer en spreker. Ik ben de eigenaar van Zorgdromers en help jou om jouw droom in de zorg waar te maken. Dat doe ik vanuit mijn kennis van het zorgstelsel, ervaring met veranderkunde en obsessie met persoonlijke ontwikkeling. En op die manier bouw ik ook aan mijn eigen zorgdroom én aan mijn droomleven. Zodat ik vanuit mijn eigen kracht en met heel veel plezier kan werken aan betere zorg, samen met zorgdromers en zorgorganisaties.