Van huisarts-hopper naar digitale huisarts
26 mei 2021 
0 min. leestijd

Van huisarts-hopper naar digitale huisarts

Ik kan mezelf categoriseren als ‘huisarts-hopper’. Als student ging ik van stad naar stad en wisselde ik regelmatig van huisarts, die ik dan vervolgens 1 keer zag en toen nooit meer.

Vaak heb ik me verwonderd over de inefficiëntie van de huisarts. Van ‘langskomen voor een verwijsbrief als de sportarts je gescheurde kruisband al heeft vastgesteld’ tot ‘3 keer langskomen om een kuur voor blaasontsteking te krijgen’. En dan heb ik het nog niet eens over alle wachttijd wanneer je de assistent belt.

Een tijdje geleden sprak ik voor Zorgstelsel Unpacked met Herm Jan Mateboer over Flexdokters. Een huisartsconcept waar huisartsen flexibel werken, zonder personeel, grotendeels digitaal. Dat klonk als muziek in mijn oren. Niet alleen vanuit gezondheidseconomisch perspectief maar ook vanuit patiëntenperspectief. En ik zei al grappend: wanneer komt er zoiets in Rotterdam? Binnenkort, was de boodschap.

Sinds februari is Maasdokters gevestigd in Rotterdam en ik heb mij direct ingeschreven. Uiteraard duurde het even voordat alles was geregeld bij mijn vorige huisarts, maar gister had ik mijn kennismakingsgesprek. En ik kan zeggen: ik ben nu al fan. Wat een verademing!

Lees hier mijn eerdere blog over Flexdokters.

Praat met andere mensen verder over digitalisering in de Zorgstelsel Unpacked Community. Nog geen lid? Lees hier meer over de community.

Over de schrijver
Hi, mijn naam is Indya en ik werk als gezondheidseconoom, ondernemer en spreker. Ik ben de eigenaar van Zorgdromers en help jou om jouw droom in de zorg waar te maken. Dat doe ik vanuit mijn kennis van het zorgstelsel, ervaring met veranderkunde en obsessie met persoonlijke ontwikkeling. En op die manier bouw ik ook aan mijn eigen zorgdroom én aan mijn droomleven. Zodat ik vanuit mijn eigen kracht en met heel veel plezier kan werken aan betere zorg, samen met zorgdromers en zorgorganisaties.
Reactie plaatsen