Hero achtergrond

Over Zorgdromers

En oprichter Indya Duivenbode

Over Indya
Hoi, ik ben Indya Duivenbode. Ik ben zorgeconoom en help gepassioneerde zorgprofessionals met het realiseren van hun zorgdroom. 


Dit doe ik omdat ik net als de mensen die ik help zelf ook een zorgdroom heb.


Mijn zorgdroom is om een leger aan zorgprofessionals te creëren die weten hoe ze hun zorgdroom werkelijkheid maken. Die snappen hoe het zorgstelsel werkt en de vaardigheden en mindset hebben die nodig zijn. En dat dit leger aan zorgprofessionals straks op alle invloedrijke posities zitten waardoor de zorg écht beter wordt. Ik zie het al helemaal voor me!

Als gezondheidseconoom weet ik als geen ander hoe het zorgstelsel werkt en kan je alles vertellen over de (financiële) prikkels en belangen in de zorg. Ook weet ik welke stappen je moet zetten om jouw zorgdroom te implementeren en welke skills je moet ontwikkelen. Ik houd je een spiegel voor en help je navigeren door de wereld die achter de zorg zit: het zorgstelsel.


Jij hebt een zorgdroom en ik zorg ervoor dat het je lukt.

Hier een korte recap van mijn werkend-leven

Na mijn studie gezondheidseconomie & management (Europese master) ging ik als consultant aan de slag bij een gezondheidseconomisch adviesbureau. Daar ben ik in korte tijd ondergedompeld in alle ins- and outs van het Nederlandse zorgstelsel. En kon ik snel (door)groeien met veel verantwoordelijkheden en toffe projectleidersrollen. 

Ik heb in die tijd voornamelijk opdrachten gedaan voor zorgverzekeraars en de overheid. Denk aan projecten om de risicoverevening (hoe zorgverzekeraars betaald worden) te verbeteren, inzicht geven in financiële resultaten, onderzoek naar het effect van collectiviteitskorting, bekostiging structuren verbeteren, en het verbinden van verschillende partijen. 

Na 2,5 jaar ging er wat kriebelen bij mij: was dit wel echt wat ik moest doen? Is dit mijn optimale bijdrage aan de zorg? En is dit hoe ik wil dat mijn leven eruitziet de aankomende jaren? Na veel wikken en wegen was het antwoord 'nee'. Ik zei mijn veelbelovende consultancy baan op en begon mijn eigen bedrijf: Zorgstelsel Unpacked (tegenwoordig: Zorgdromers).  

Met Zorgdromers help ik gepassioneerde zorgprofessionals met het realiseren van hun zorgdroom. Er komt namelijk ontzettend veel op je af wanneer je een idee hebt om de zorg te verbeteren. Ik help met het ontwikkelen van de juiste skills, kennis en mindset om een zorgdroom succesvol voor elkaar te krijgen. 

Dit doe ik via 1-op-1 trajecten, groepsprogramma's en sparsessies. Daarnaast heb ik een online community 'de zorgdromers club' waar zorgdromers elkaar kunnen ontmoeten en helpen. Oh en ik ben spreker, om in één keer een hoop mensen tegelijkertijd te inspireren. 

Ondertussen dompel ik mezelf regelmatig onder in de reilen en zeilen van het zorgsysteem. Zo deed ik het afgelopen jaar opdrachten voor de industrie en ziekenhuizen om de beweging naar meer thuisdialyse te faciliteren en was ik projectleider bij het Zorginstituut. Hier begeleide ik o.a. het onderzoek naar de wisselwerking tussen passende zorg en risicoverevening. 

Mijn favoriete onderwerpen

Geld en financiële stromingen in de zorg 
Over geld praten is nog altijd taboe, maar ook extreem belangrijk. Geld speelt namelijk altijd een rol en ontwijken heeft geen zin. 
Risicoverevening

Dit model bepaalt hoe zorgverzekeraars worden betaald en is daarom cruciaal om te begrijpen waarom iets wel of niet lukt.

Obstakels wegenemen voor thuisdialyse

Zorg verplaatsen naar huis is zo simpel nog niet. Zowel geld als cultuur spelen een grote rol in waar de zorg uiteindelijk plaatsvindt.

Samen beslissen tussen zorgprofessionals 

Cultuur is allesbepalend wanneer het om zorgdromen gaat en de communicatie tussen zorgprofessionals moet beter. Niet alleen voor elkaar maar juist ook voor de patiënt.

Belangen in de zorg en mensen meekrijgen

Omdat het goed is voor de patiënt, is niet goed genoeg. Je wil weten welke belangen er spelen om iemand mee te krijgen. Anders loopt er niemand met je mee. 

Hier kwam ik in de media

eenvandaag
Eenvandaag - We verhogen massaal ons eigen risico, blijkt uit cijfers van overstap-sites
Als zorgeconoom expert vertel ik waarom het goed is dat meer mensen overstappen van zorgverzekering
nu in de media
Nu.nl - Korting op de zorgverzekering verdwijnt: 'Chronisch zieke minima in de knel'
Als zorgeconoom expert vertel ik wat er gebeurt met het afschaffen van de collectiviteitskorting op de basisverzekering
apg in de media

APG - Droom & Daad: “Mijn generatie maakt me hoopvol voor de toekomst”

Hier vertel ik over mijn dromen voor de toekomst, zowel voor Nederland als voor de zorg als voor mezelf

Dit is wat zorgdromers zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Indya heeft mij goede adviezen gegeven hoe ik dingen aan kon pakken en waar ik het beste kon beginnen. Ik heb tools gekregen voor hoe ik een dergelijk project, dat in eerste instantie vrij groot en onhaalbaar voelde, kan aanpakken. Indya heeft mij laten zien dat kleine stappen ook een resultaat zijn. Soms voelen dingen als een druppel op een gloeiende plaat, maar elke stap is er een in de goede richting.  Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen om dit onderwerp verder aan te pakken."
Gynaecoloog
Ineke Postma - AIOS Gynaecologie
"De cursus kwam voor mij precies op het juiste moment en ik heb er veel aan gehad. Het was goed opgezet, zat boordevol nuttige content en er was persoonlijke aandacht. Ook de groepssessies en de connectie met andere (zorg)professionals heb ik als waardevol ervaren. Indya kan goed uitleggen, heeft veel kennis en daarbij ook creatieve ideeën die je weer een stap vooruit helpen. Ik zou zowel de cursus als samenwerking met Indya van harte aanraden!”
Iris Otto - Leefstijlarts
“Ik heb een heel nuttige cursus gevolgd bij Zorgstelsel Unpacked waarbij er duidelijk aan de hand van je eigen ideeën werd gewerkt aan het structureren van al die ideeën die door je hoofd heen gaan als zorgverlener. Het gebruik van het netwerk als peer-review voor je ideeën was erg fijn en inspirerend!” 
praktijkhouder
C-Roy Nimako - Fysiotherapeut & praktijkhouder
"Indya is een bevlogen en ambitieuze jonge ondernemer. Ze heeft visie en is in staat om hoofd van bijzaken te scheiden en zo structuur in een een geheel te krijgen. Naast goede netwerk en people skills durft ze haar hoofd boven het maaiveld te steken! Ik zie er naar uit om verder met haar samen te werken in de toekomst."
Lian Tjon Soei Len - Anesthesioloog & pijnspecialist

Ik ben benieuwd naar jou

Laten we kennismaken!


In een half uurtje gaan we in gesprek over wie je bent, wat jouw zorgdroom is en hoe ik je kan helpen. Uiteraard vrijblijvend ;)


Stuur een mail naar indya@zorgdromers.nl 

Indya&co

Ondertussen bouw ik ook aan mijn eigen droomleven

Ik ben altijd op zoek naar avontuur en het gevoel dat ik écht leef. Dat is ook één van de redenen dat ik ben gaan ondernemen. Vrijheid en de mogelijkheid om mijn leven zo in te richten als ik wil. Mezelf de kans geven om mijn droomleven te bouwen. 

Lukt dat altijd perfect? Nee, en dat hoeft ook niet. Het is een proces en het mooie is dat er altijd avontuur is op de manier waarop ik het nu doe. Wat recente voorbeelden: 

  • In 2021 zei ik mijn veelbelovende consultancy baan op om van mijn LinkedIn-groep een bedrijf te maken 
  • In 2022 kocht ik een camperbus en reisde ik samen met mijn herdershond Lupa 4 maanden door Europa 
  • In 2023 verhuisde ik samen met mijn vriend Herman vanuit het centrum van Rotterdam naar een idyllisch vrijstaand huisje in 't groene hart 

Zin in wat inspiratie om jouw eigen droomleven te bouwen? Je kan mijn niet-zorg-gerelateerde-avonturen volgen op instagram: @indya_duiv