Waarom een keuze maken belangrijker is dan de goede keuze maken
19 juni 2023 
1 min. leestijd

Waarom een keuze maken belangrijker is dan de goede keuze maken

Uitstellen van keuzes doen we allemaal 

Afgelopen week was ik jarig en ik kom er net achter dat ik 0 foto's heb gemaakt van wat we hebben gedaan. Dat zie ik dan maar als een goed teken - we zijn in het moment geweest. Er is wel één foto en die zie je hierboven. Ik kreeg namelijk een opblaasbare kano. We wonen tegenwoordig aan het water (nee niet de vijver die je op de foto ziet, maar daarachter loopt een rivier) en ik wilde dolgraag iets om op het water te zijn. Alleen, wat koop je dan? 100 opties en mijn vriend en ik waren aan het uitstellen, omdat we niet goed wisten wat we precies wilden of wat de 'beste' keuze was. Herkenbaar? Voor mij wel, ook als het om mijn zorgdroom gaat.

Kies iets wat niet het beste is

Vaak stagneren we, omdat we niet goed weten welke stap de juiste is. En soms is het dan belangrijk om gewoon iets te kiezen. In dit geval koos mijn vriend voor een opblaasbare kano, zodat we gewoon gelijk die middag het water op konden voor mijn verjaardag. Is het de beste en meest duurzame keuze? Nee absoluut niet. Want ook mijn hond kan niet mee op een opblaasbare kano (hallo scherpe nagels). En de kano in en uit klimmen is best moeilijk en er zijn weinig aanmeer mogelijkheden in de buurt, wat zwemmen weer lastig maakte. Maar, we hebben én een leuke middag gehad op het water én we weten nu beter wat we nog willen.

Leer ervan en maak dan de beste keuze

Soms moet je dingen namelijk gewoon doen en ervaren hoe het is. Voor ons betekent het dat de kano blijft wanneer we gewoon willen varen, en dat we ook een sup erbij gaan kopen zodat de hond meekan en we makkelijker kunnen zwemmen. Maar dit geldt niet alleen voor kano's of spullen of vrije tijdsdingen. Dit geldt net zo goed voor jouw zorgdroom. Welke keuze kan jij vandaag maken die niet perfect is, maar je wel verder helpt in jouw zorgdroom? Zodat jij niet meer stagneert?


Hulp nodig bij het maken van keuzes? Kies voor de hobbel over, dan denk ik met je mee.

Over de schrijver
Hi, mijn naam is Indya en ik werk als gezondheidseconoom, ondernemer en spreker. Ik ben de eigenaar van Zorgdromers en help jou om jouw droom in de zorg waar te maken. Dat doe ik vanuit mijn kennis van het zorgstelsel, ervaring met veranderkunde en obsessie met persoonlijke ontwikkeling. En op die manier bouw ik ook aan mijn eigen zorgdroom én aan mijn droomleven. Zodat ik vanuit mijn eigen kracht en met heel veel plezier kan werken aan betere zorg, samen met zorgdromers en zorgorganisaties.
Reactie plaatsen